_

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Οδηγοί Αντίδρασης σε Φυσικές Καταστροφές από την μακρινή Αυστραλία


Συνάδελφος Prepper πρόσφατα μας έδωσε το link για κάποιους οδηγούς αντίδρασης (ή αν θέλετε Αντιμετώπισης) σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

Αυτοί είναι μέρος μόνο της πληροφόρησης που παρέχει στους πολίτες η πολιτεία του Queensland στην μακρινή Αυστραλία και επιπρόσθετα διατίθενται ΚΑΙ στα Ελληνικά, μια που οι προφανώς υπάρχει κοινότητα ομογενών μας εκεί.

Ανανέωση 1/3/2016.
Καθώς ολόκληρο το site έχει μεταφερθεί καταφέραμε να ξαναβρούεμ τα νεά link για τους οδηγούς στα Ελληνικά.

Οι οδηγοί που ίσως σας ενδιαφέρουν είναι οι:


Νέο (1/3/2016):


Το ίδιο το site Διαχείρισης Κρίσεων και Οδηγιών είναι πλούσιο και αναλυτικότατο καθώς διατίθενται πέρα από τις συμβουλές προς το  κοινό και τα πλήρη σχέδια αντιμετώπισης τη πολιτείας. Πχ μπορείτε να δείτε τον πλήρη οδηγό εδώ.
Επίσης έχει τομείς με οδηγίες και εκπαιδευτικά παιχνίδια για τα παιδιά, εδώ, πλάνο ενεργειών για τις επιχειρήσεις και τον χώρο εργασίας, εδώ, για Ηλικιωμένα Άτομα ή ΑΜΕΑ, εδώ, η ακόμα περισσότερο όλο το σχέδιο παροχής υπηρεσιών στα άτομα αυτά.
Τέλος σε ξεχωριστό τομέα γίνεται Ανάλυση των Κινδύνων από Φυσικές Καταστροφές και παρέχονται οι κατάλληλες οδηγίες.

Σε αντίθεση το Ελληνικό site της Πολιτικής Προστασίας είναι –ας το πούμε και έτσι- λιτό, και περιορίζεται μόνο σε πληροφοριακά έντυπα για τις Φυσικές Καταστροφές καθώς ο αντίστοιχος τομέας ακόμα αναμένει την ανάρτηση του πληροφοριακού υλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου