_

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Remnants, η ταινία





Σημείωση - Διόρθωση, 28/6/14: Παρακάτω αναφέρουμε πως η ταινία βασίζεται στο βιβλίο Lights Out. Αυτό είναι εσφαλμένο, και είναι ένα συμπέρασμα που βγάλαμε βλέποντας το trailer της ταινίας. Περισσότερα λοιπόν μπορείτε να διαβάσετε σε μελλοντικό άρθρο με τις εντυπώσεις μας από την ταινία.


Για το βιβλίο Lights-Out  σας έχουμε μιλήσει.


Σήμερα όμως μάθαμε για μια νέα ταινία, το Remnants, που κατά τα φαινόμενα βασίζεται απόλυτα στο βιβλίο. Κάθε σκηνή στα trailer που είδαμε θυμίζει –ή μάλλον είναι- κομμάτι της αφήγησης στο βιβλίο.


Η αλήθεια είναι ότι ο συγγραφέας, ο David Crawford, είχε από καιρό εκδηλώσει το ενδιαφέρον για την μεταφορά του βιβλίου στον κινηματογράφο.
Η ταινία ξεκίνησε σαν ένα project στο kickstarter και κατά τα φαινόμενα κινηματογραφήθηκε 2 φορές, την πρώτη σαν ανεξάρτητη παραγωγή και την δεύτερη όταν βρέθηκε κανονική χρηματοδότηση.

Αυτή τη στιγμή πωλούνται DVD σε περιορισμένο αριθμό που περιλαμβάνουν και τις δύο κινηματογραφήσεις, και η εταιρία παραγωγής ετοιμάζεται για την προβολή στις αίθουσες των κινηματογράφων.

Εμείς  χαιρόμαστε διπλά, και γιατί η ταινία είναι η δικαίωση ενός καταπληκτικού βιβλίου, αλλά και γιατί κατά τα φαινόμενα θα διαφέρει από τον σωρό των πρόσφατων φτωχών θεαμάτων με θέμα καταστάσεις καταστροφής και Preparedness.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου