_

Σάββατο, 26 Απριλίου 2014

Σύγκριση Μεθόδων Καθαρισμού/Απολύμανσης ΝερούΤο θέμα προφανώς και είναι τεράστιο και καλύπτεται μόνο με μια σειρά άρθρων.
Στα πλαίσια όμως του σεμιναρίου που παρακολουθούμε, αναζητήσαμε έναν συγκριτικό πίνακα που να δείχνει την αποτελεσματικότητα της κάθε μεθόδου σε σχέση με το κάθε παθογόνο.
Αυτό που βρήκαμε ήταν ο πίνακας στις σελίδες 52 και 53 του Household Water Treatment And Safe Storage: Manual For The Participant 2013 , έκδοση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.Η ανάλυση της μονάδας μέτρησης Log Removal δίνεται στο κάτω μέρος του πίνακα. Η πιο απλή ερμηνεία είναι η εξής. Για 1 μονάδα Log Removal η μέθοδος αφήνει να περάσει το 10% των παθογόνων, για 2 το 1 στα 100, για 3 το 1 στα 1000, για 4 το 1 στα 10.000, κτλ.Ένας ακόμα ενδιαφέρον πίνακας είναι και ο παρακάτω. Περιγράφει τις βασικές μεθόδους απολύμανσης νερού για ταξιδιώτες και παραθέτει την αποτελεσματικότητα και το εύρος εφαρμογής τους.
Σημείωση: μέσα στις επόμενες μέρες είναι πιθανόν το άρθρο αυτό να ανανεωθεί με περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου