_

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

3D Printing για τους σκοπούς των Survival & PreparednessΤο 3D Printing, δηλαδή η τρισδιάστατη εκτύπωση,  άρχισε να εμφανίζεται σε εμπορική και ερασιτεχνική κλίμακα τα τελευταία χρόνια. 

Ο βασικός της σκοπός ήταν η γρήγορη κατασκευή πρωτοτύπων από πλαστικό για να συντομεύεται η διαδικασία ανάπτυξης ενός  προϊόντος.
Γρήγορα όμως η εφαρμογή της επεκτάθηκε και σε παραγωγή αντικειμένων μικρής κλίμακας. Σήμερα πια ακούμε για εφαρμογές που δεν θα τις φανταζόμασταν όπως η  εκτύπωση ορθοπεδικών εμφυτευμάτων. Και η τεχνολογία αυτή άρχισε να τρέχει με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς…

Η βασική αρχή της είναι η κατασκευή του αντικειμένου με διαδοχικές στρώσεις λιωμένου πλαστικού από ένα μια συσκευή ακριβείας. Με τον καιρό βέβαια οι μέθοδοι εξελίσσονται και προσθέτονται και νέα υλικά όπως το ατσάλι. Στην περίπτωση αυτή ο εκτυπωτής απλώνει σκόνη μετάλλου σε ένα στρώμα το οποίο το λιώνει και το ομογενοποιεί μια δέσμη laser (μέθοδος Metal Sindering).


Το παρακάτω video είναι μια συνοπτική παρουσίαση της λειτουργίας ενός 3D εκτυπωτή.


Εφαρμογές στο Survival & Preparedness

Η αλήθεια είναι ότι σαν ανώριμη τεχνολογία οι δυνατότητες της είναι ακόμα μικρές και όχι διαδεδομένες. Περιοριστικός παράγοντας είναι η πρόσβαση σε εκτυπωτές μετάλλου όπου εκεί βρίσκεται και το ενδιαφέρον και το μεγαλύτερο εύρος εφαρμογών των ενδιαφερόμενων.

Προς το παρόν μπορεί να βρει κανείς εφαρμογές με εκτύπωση πλαστικών αντικειμένων, ειδικά αν δεν μπορεί να τα βρει κανείς στο εμπόριο.
Μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα που βρήκαμε είναι:και φυσικά οι δυνατότητες ειναι ατελείωτες!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου