_

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Ένα Εύκολο και Αποδοτικό Σύστημα Φιλτραρίσματος Νερού

Τα σύστημα που θα σας δείξουμε ασφαλώς και δεν είναι δικιά μας επινόησης, αλλά τόσο καλές ιδέες αξίζει να τις μεταφέρει κανείς αυτούσιες.

Το σύστημα βασίζεται στην ιδέα των δύο δοχείων που το ένα στέλνει το νερό στο άλλο μέσω ενός κεραμικού φίλτρου, όπως φαίνεται και στο διάγραμμα παρακάτω.


Το σύστημα χρησιμοποιεί φίλτρα συσκευών που υπάρχουν ήδη στο εμπόριο. Αυτά είναι ένας συνδυασμός κεραμικού κελύφους και ενεργού άνθρακα, και αφαιρούν πλήρως τους  παθογόνους μικροοργανισμούς και πολλές χημικές ενώσεις και στοιχεία σε ικανοποιητικό βαθμό.


Τα φίλτρα που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς είναι τα:

Συνήθως χρησιμοποιούνται κουβάδες τροφίμων που αγοράζονται είτε καινούργιοι είτε χρησιμοποιημένοι από ζαχαροπλαστεία και αρτοποιεία. Η συναρμολόγηση είναι πανεύκολη, όπως φαίνεται παρακάτω, και το μοναδικό σημείο που θα πρέπει να προσέξει κανείς είναι η καλή στεγανοποίηση στο σημείο προσαρμογής του φίλτρου για να αποφύγει την μόλυνση του καθαρού από αφιλτράριστο νερό.


Περισσότερες πληροφορίες για την συναρμολόγηση θα δείτε και εδώ

Προφανώς το σύστημα απαιτεί κάποιον χώρο για την αποθήκευση του και προεργασία για τον καθαρισμό του νερού καθώς χάνετε την ευκολία ενός εξειδικευμένου φίλτρου στη βρύση σας. Αλλά αντίθετα με αυτά χρησιμοποιεί φίλτρα εγγυημένης απόδοσης, μεγαλύτερης διάρκειας χρήσης σε ένα σύνολο εύκολο να συντηρηθεί, πιο οικονομικό και επίσης φορητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου