Την συνταγή αυτή την σκαρφιστήκαμε όταν κάτι έπρεπε να κάνουμε τον χαλβά που περίσσεψε. Είναι πολύ εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή και οι μπάρες βγαίνουν νόστιμες και με μαστιχωτή υφή.
Υλικά
150 γραμ. χαλβά (ξερό)
100 γραμ. ξανθές σταφίδες ψιλοκομμένες στο χέρι (όχι στο multi γιατί γίνονται πολτός 😢)
50 γραμ. φουντούκια
100-150 γραμ. νιφάδες βρώμης (όσο πάρει)
Κανέλλα, ξύσμα πορτοκαλιού ή cranberries, αναλόγως της όρεξης σας.
Παρασκευή
Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε 1-2 σφηνάκια νερό.
Προσθέτουμε τον χαλβά σε χαμηλή φωτιά. Αμέσως θα αρχίζει να λιώνει και να γίνεται υγρός. Πρακτικά χωρίζει στα 2 βασικά συστατικά του, σιρόπι και ταχίνι. οπότε τον χρησιμοποιούμε σαν συγκολλητικό.
Ρίχνουμε τα φουντούκια, την σταφίδα και την κανέλλα/πορτοκάλι και ανακατεύουμε.
Αρχίζουμε αν προσθέτουμε την βρώμη σιγά-σιγά και ανακατεύουμε συνεχώς.
Μόλις το μίγμα αρχίσει να γίνεται μια μπάλα σαν το σφιχτό ζυμάρι, το μίγμα μας είναι έτοιμο.
Απλώνουμε το μίγμα σε τετράγωνα ταπεράκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν και να τραβήξει η βρώμη.
Ξεκαλουπώνουμε και κόβουμε σε μπάρες.
Τόσο απλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου