_

Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018

Τα Δελτία Τροφίμων στην Βρετανία του 2ου Παγκοσμίου ΠολέμουΟ Ian των inRangeTV και ForgottenWeapons παρουσίασε πρόσφατα μια σειρά video με θέμα τα δελτία τροφίμων στην Βρετανία του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Στη σειρά αυτή περιγράφει τα τρόφιμα που ήταν σε δελτίο και την συνταγές που χρησιμοποιούσαν για να τα εκμεταλλευτούν σωστά.

Σας το προτείνουμε γιατί η περίπτωση της Μ. Βρετανίας είναι χαρακτηριστική ενός κράτους που σέβεται τους πολίτες του ακόμα και σε περίοδο πολέμου.


Το δελτίο τροφίμων και τιμών κράτησαν μέχρι και την περίοδος ανοικοδόμησης και έληξαν το 1954. Καθ 'όλη την διάρκεια εφαρμογής του, το κράτος επέβαλε το δελτίο μεν, αλλά εγγυήθηκε και την συνεχή διαθεσιμότητα της σχεδιασμένης ποσότητας ανά άτομο.

Επίσης ήταν τόσο σωστά σχεδιασμένομ που η κατανάλωση θερμίδων ανά άτομο ανέβηκε. Ανέβηκε επίσης το προσδόκιμο ζωής!

Με την σειρά τους οι πολίτες ανταποκρίθηκαν με την αποδοχή του δελτίου και την καλλιέργεια λαχανόκηπων.

Για να μην μιλήσουμε για την Εξαφάνιση της Μαύρης Αγοράς. Που για αυτούς μαύρη αγορά ήτανε να σφάζεις δύο γουρούνια και να πουλάς στο χασάπη μόνο το ένα.

Με την ευκαιρία, μπορείτε να παρακολουθήσετε και την αντίστοιχη ιστορική σειρά The Wartime Farm στο YouTube για την μεθοδευμένη στροφή στην οικιακή αγροτική παραγωγή.
1 σχόλιο: