_

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018

Τα Χρήσιμα Είδη ενός Επίστρατου/Επιστράτευσης
Σημείωση: Το άρθρο αυτό γράφηκε σε φρενήρεις ρυθμούς στη σκιά των χθεσινών γεγονότων. Δεν είναι ολοκληρωμένο και δεν είχαμε καν χρόνο να το τσεκάρουμε για λάθη.
Επίσης αναμένουμε τις προτάσεις και υποδείξεις δύο φίλων. Ενός πρώην στελέχους των ειδικών δυνάμεων και ενός οργανωμένου εφέδρου.
Επομένως θα επανέλθουμε και θα το ανανεώνουμε συνεχώς.


Το προχθεσινό συμβάν στα Ίμια έκανε εμφανές κάτι που όσοι παρακολουθούν τα διεθνή είχαν συνειδητοποιήσει από καιρό. Το ότι η Τουρκία έχει φουσκώσει σαν παγώνι από την γιγάντωση των ενόπλων δυνάμεων της και την αλαζονεία του ισλαμικού φανταμενταλισμού. Και έτσι τολμά να απειλεί τους γείτονες της και να αδιαφορεί ακόμα και για τις μεγάλες δυνάμεις και για τα γεωστρατηγικά δόγματα.
Ο ίδιος ο Ερντογάν χαρακτηρίζεται αλλοπρόσαλλος και βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο από πλευράς χρόνου και υγείας του, που μπορεί να τον ωθήσει να επιταχύνει τις εξελίξεις.
Άρα μια σύγκρουση με την Ελλάδα είναι θέμα χρόνου και όχι πιθανότητας.

Για τον λόγο αυτό σκεφτήκαμε να κάνουμε μια λίστα με τα είδη και αντικείμενα που θα χρειαστεί να πάρει μαζί του ένας επίστρατος, και να τα κατηγοριοποιήσουμε ανάλογα.
Το σκεπτικό πίσω από αυτά είναι να διατηρήσετε την υγειά και την σωματική σας κατάσταση όσο καλύτερη μπορείτε.
Και να έχετε τα κατάλληλα υλικά που θα σας βοηθούν αντί να σας επιβαρύνουν στο έργο σας.

Συμπληρωματικά Είδη στα Χορηγούμενα από τον Στρατό.

Η αλήθεια είναι ότι τα χορηγούμενα είδη ένδυσης και εξάρτησης είναι φτωχά.
Και είναι τα είδη αυτά που πρωτίστως θα πρέπει να βελτιώσετε/αντικαταστήσετε.- Άρβυλα. Αν δεν σκοπεύετε να πάρετε μαζί τα δικά σας, πάρτε τουλάχιστον ένα ζευγάρι ανατομικούς πάτους σιλικόνης. Ακόμα καλύτερα με Ρυθμιζόμενη Στήριξη της Καμάρας αν το χρειάζεστε.
- Μας είναι άγνωστο τι και πόσος ρουχισμός θα χορηγηθεί. Φροντίστε τουλάχιστον για μια έξτρα αλλαξιά και διπλή κάλτσες.
- Ισοθερμικά εσώρουχα και φούτερ.
- Buff και μάλλινα γάντια σε χακί χρώμα.
- Λεπτά δεματικά καλωδίων. Θα τα χρειαστείτε να σταθεροποιήσετε τις φυσιγγιοθήκες και τα υπόλοιπα στην εξάρτηση. Η εργονομία της είναι έτσι και αλλιώς χάλια, δεν χρειάζεται να παλεύετε και μ' αυτήν.

Είδη Προστασίας

- Ένα ζευγάρι γυαλιά προστασίας με φακούς "Ηλίου". Καλύτερα βέβαια θα ήτανε ένα σετ αντιβαλλιστικών.
- Μαλακές ωτοασπίδες με κορδόνι (προτιμήστε τις φτερωτές της EAR).
- Ένα έξτρα πόντσο χακί ή Ελληνικής παραλλαγής. Μαζί με αρκετή αρτάνη και 4 λεπτά πασσαλάκια για να το κάνετε γιατάκι.
- Αλουμινοκουβέρτα και αυτοκόλλητη ταινία. Έτσι θα μετατρέψετε το πόντσο σε thermal poncho απόκρυψης. Αναζητήστε την πατέντα της εταιρίας Max Velocity Tactical στο διαδίκτυο.

Προστασία της Υγείας σας.

- Αν είστε ήδη συνειδητοποιημένοι και διαβασμένοι Survivalists ή έφεδροι,σίγουρα θα γνωρίζετε τα των φαρμακείων μάχης. Quikclot, Tourniquet, Ισραηλινό Επίδεσμο Μάχης κτλ.
Το θέμα είναι ότι και εσείς πρέπει να γνωρίζετε/εκπαιδευτεί στην χρήση τους και κάποιος συνάδελφος σας για να τα εφαρμόσει σε εσάς.
- Αν για οποιονδήποτε λόγω δεν μπορείτε να τα προμηθευτείτε και να τα έχετε, αγοράστε ένα ΚΑΛΟ ελαστικό επίδεσμο, ένα ταμπόν απορροφητικής γάζας και ένα ρολό  υφασμάτινης αυτοκόλλητης ταινίας.
- Πολλά χαρτομάντιλα και υγρά αντιβακτηριδικά πανάκια για την καθαριότητα σας.
- Σαμπουάν/Σαπούνι που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα. Και πάλι για την καθαριότητα σας αλλά και των εσωρούχων σας.
- Ταλκ σε κρέμα. Για την καλή κατάσταση των ποδιών και του καβάλου σας.
- Νυχοκόπτη (ή ψαλιδάκι στο πολυεργαλείο σας). Και φροντίστε πριν φύγετε να κόψετε σωστά (και στρογγυλεμένα) τα νύχια των ποδιών σας.
- Πλαστικοποιήστε ένα καρτελάκι που θα αναφέρετε το ιστορικό των παθήσεων σας, την φαρμακευτική αγωγή που παίρνετε και τυχόν αλλεργίες.

Φροντίστε να ξέρουν για αυτό οι συνάδελφοι σας.
- Τώρα είναι η ώρα να χρησιμοποιήσετε το στοκ της τρίμηνης φαρμακευτικής αγωγής σας που έχετε κρατημένο ως καλός prepper.
- Επίσης πάρτε ένα προσωπικό κιτ φαρμάκων:
Αlgofren και Depon. Η συνδυασμένη και εναλλάξ χορήγηση τους είναι αποτελεσματική αντιπυρετική και αναλγητική μέθοδος.
Immodium για τις διάρροιες.
Φακελάκια Ηλεκτρολυτών το καλοκαίρι και λίγο έξτρα αλάτι για το φαγητό σας.
Ενισχυτικά της άμυνας του οργανισμού (ειδικά για τα κρύα). Βιταμίνη C, πρόπολη, echinacea, κτλ.
Αντιμηκυτιακή (πόδια/νύχια) και αντιβιοτική αλοιφή (πληγές).
Αδιάβροχα χανζαπλαστ, και υδροκολοειδή επιθέματα. Κάνουν και για πληγές και για φουσκάλες και κάλους στα πόδια.

Ενέργεια για το Σώμα σας

- Καφές σε φακελάκια
- Καραμέλες για γρήγορη αναπλήρωση της ενέργειας και σακχάρου. Μην ξεχνάτε ότι με χαμηλό δείκτη σακχάρου το μυαλό ρετάρει και δεν μπορείτε να πάρετε σωστές αποφάσεις.
- Κάποια snacks που θα σας δώσουν ενέργεια και θα σας κόψουν την πείνα. Παστέλια Καλαμάτας, snickers, σταφίδες και μαύρη σοκολάτα.
- Μερικά φακελάκια τόνο. Σας δίνουν πρωτεΐνη και προκαλούν εύκολα το αίσθημα κορεσμού.

Κάντε Χρήσιμο το Κινητό σας

Τέλος πια το facebook και το twιtter. Κρατήστε μόνο το YouTube γιατί είναι πηγή χρήσιμων πληροφοριών και how-to. Καιρός τώρα είναι να κάνετε το κινητό σας ένα χρήσιμο εργαλείο.

- Φορτίστε megabytes. Όσο το δίκτυο κινητής δουλεύει, πιθανόν και την κρίσιμη στιγμή, δεν είναι κακό να το εκμεταλλεύεστε.
- Εγκαταστήστε την εφαρμογή Dioptra. Σας δίνει πυξίδα και αζιμούθιο, μέτρηση κλίσεων αλλά και την θέση σας στο στρατιωτικό σύστημα συντεταγμένων MGRS (αν και το Ελληνικό ανάλογο δεν ταυτίζεται).
- Τσεκάρετε αν το κινητό σας λαμβάνει σήμα από το Ρωσικό δίκτυο δορυφόρων Glonass,
και κάντε εγκατάσταση navigator στο κινητό σας που να το υποστηρίζει.
- Εκτός από τα Google Earth και Google Maps, επιλέξτε και έναν navigator που λειουργεί offline με χάρτες openstreet map.
- Αν έχετε κάποιον φίλο πολιτικό μηχανικό ή τοπογράφο ζητήστε του να σας βρει το CD με τα σκαναρισμένα Φύλλα Χάρτη της Ελλάδας που κυκλοφορεί στο συνάφι τους. Είναι σε μορφή φωτογραφιών αν και με λάθος αναλογίες. Διορθώστε τα και περάστε τα στο κινητό σας.
- Κατεβάστε το κινητό σας την εφαρμογή Α Βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Περιέχει και όλο τα βασικό manual Α Βοηθειών.
- Αν γνωρίζετε αγγλικά αποθηκεύστε στην μνήμη του κινητούς σας τα εξή στρατιωτικά εγχειρίδια
Είναι εύκολα προσβάσιμες πηγές πληροφοριών για τον στρατιώτη, και μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τον χρόνο αναμονής σας.
- Μια μεγάλη powerbank με δυνατότητα φόρτισης στα 2 αμπερ.
Θα λέγαμε να αποφύγετε αυτές με τον ενσωματωμένο φωτοβολταικό πάνελ γιατί αν δείτε τα ηλεκτρικά του χαρακτηριστικά θα συμπεράνετε ότι χρειάζεται μια εβδομάδα τουλάχιστον για να φορτίσει την powerbank. Θα καταλήξετε να κυνηγάτε την ουρά σας όταν υπάρχει καλύτερος τρόπος φόρτισης.
Αντίθετα αν πάρετε μαζί σας ένα φακό με μπαταρίες 18650 προτιμήστε και μια powerbank με αφαιρούμενες 18650 επίσης.
- Πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να κρατήστε της συσκευές σας φορτισμένες είναι να πάρετε ρεύμα από τα οχήματα.
Θα χρειαστείτε ένα φορτιστή αυτοκινήτου που να δέχεται ΚΑΙ 24 βολτ, που είναι και το βολτάζ των στρατιωτικών οχημάτων. Στη συνέχεια θα αγοράσετε ένα θηλυκό ντουί για αυτόν, λίγο κόκκινο-μαύρο καλώδιο και 2 κροκοδειλάκια. Κάποιος που ξέρει από κολλητήρι θα σας κάνει τις συνδέσεις.

Εδώ θα πρέπει να επαναλάβουμε. Το smartphone σας είναι ένας ικανότατος υπολογιστής που μπορείτε να τον εκμεταλλευτείτε ακόμα και αν δεν έχετε λήψη κανενός σήματος.Παραπάνω σας δείξαμε πως. Μην αγνοείτε τις δυνατότητες του φοβούμενοι ότι κάποια στιγμή δεν θα δουλεύει.
Είναι σαν να κόβετε το ίδιο σας το χέρι από τώρα, γιατί μπορεί κάπου-κάποτε ένας κλέφτης να σας το κόψει για να σας πάρει το ρολόι.

Άλλα Είδη

- Πολυεργαλείο οπωσδήποτε.
- Έναν χαρτοκόπτη με αποσπώμενες μύτες για να κρατάτε το μαχαίρι του πολυεργαλείου σας φρέσκο.
- Σπίρτα και αναπτήρες. Γιατί είναι από τα είδη που είναι δανεικά και αγύριστα.
- Πάρτε μαζί σας ένα μικρό φακό LED με ΑΑ μπαταρίες, που να έχει όμως την δυνατότητα σταδίων φωτεινότητας. Ακόμα καλυτέρα ξεχωριστό διακόπτη ανάμματος από τον διακόπτη επιλογής της λειτουργίας. Με θερμοσυστελόμενο καλωδίων και μια βαμμένη κόκκινη ζελατίνα μπορείτε να κατασκευάσετε ένα κόκκινο φιλτράκι για αυτόν.
επίσης με ένα κομμάτι πλατύ λάστιχο μπορείτε να τον χρησιμοποιείτε και σαν φακό κεφαλής.
- Στις περιπολίες είναι χρήσιμος ένα φακός μεγάλης εμβέλειας, αν και δεν θα είτανε και από τις πρώτες επιλογής μας. Αλλά η υποστήριξη του είναι υπόθεση για άλλο άρθρο, αν και μπορείτε να βολευτείτε με την powerbank με μπαταρίες 18650 και τον τρόπο φόρτισης που αναφέραμε παραπάνω.
- Μια πλακέτα LED USB για την powerbank σας, που θα χρησιμοποιείται σαν φανάρι. Υπάρχουν μοντέλα που σας δίνουν κλίμακες φωτεινότητας.
- Μπαταρίες AA για τον φακό, και οπωσδήποτε ένα ζευγάρι Εnergizer L91 λιθίου. Είναι Ακριβές αλλά η διάρκεια τους είναι τετραπλάσια των κοινών αλκααλικών.
- Αν έχετε ορειβατικό φίλτρο in-line όπως τα Sawyer πάρτε τα μαζί σας, μαζί με ένα μπουκάλι αναψυκτικού που έχει συμβατό στόμιο με τα πάσα στην είσοδο του φίλτρου. Αυτό θα γίνει το δοχείο "βρώμικου νερού".

- Μερικά φίλτρα καφέ που θα τα χρησιμοποιήσετε σαν προ-φίλτρα.
- Στόβα στερεών καυσίμων και ταμπλέτες χαλαζόλης λογικά θα βρείτε στα 4Β του στρατού.
- Και το πιο απρόσμενο.... Φωσφοριζέ πορτοκαλί μανό νυχιών, για να βάψετε την ακίδα του στοχάστρου του τυφεκίου σας. Κάνει την διαφορά ημέρα και ειδικά νύχτα.

3 σχόλια:

 1. Σε ότι αφορά το:
  - Και το πιο απρόσμενο.... Φωσφοριζέ πορτοκαλί μανό νυχιών, για να βάψετε την ακίδα του στοχάστρου του τυφεκίου σας. Κάνει την διαφορά ημέρα και ειδικά νύχτα.
  Έχει ενδιαφέρον και αυτό:
  Πατέντες Μάχης: Στόχαστρο τη νύχτα
  https://defensegr.wordpress.com/2018/02/08/patentes-maxhs-stoxastro-th-nyxta/
  mitsoupatra

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καθως το θεμα συζητηθηκε με καποιον φιλο, να προσθεσω και αυτο. Ετοιμη φωσφοριζουσα μπογια. http://glow.glowinc.com/glow-in-the-dark-paint/new-category/

   Διαγραφή
 2. Ατη ειναι η κλασσικη Ελληνικη πατεντα που την βρισκω χαζη. Μονο που δεν ξεχωριζει το στοχαστρο απο την βαση του φτανει.
  Αλλες εναλλακτικες ειναι: Διορθωτικο (οχι πολυ καλη), Υγρη πορσελανη (σε μπουκαλακι με βουρτσακι για επισκευες), εποξικη κολλα με μιγμα λευκης και φωσφοριζουσας σκονης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή