_

Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Το Πρότυπο του Μπακάλικου σαν Μέθοδος Επιλογής των Πηγών Ενημέρωσης μας

Στους (πιο) ταραγμένους καιρούς που ζούμε, η σωστή, ισορροπημένη, και έγκυρη ενημέρωση γίνεται όλο και πιο απαραίτητη, για να κάνουμε τις σωστές επιλογές και να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις.

Το ζήτημα δεν είναι αν θα βρεις πηγές πληροφόρησης, αλλά το πως θα διαλέξεις τις σωστές.

Θα σας προτείνουμε λοιπόν την δικιά μας μέθοδο επιλογής, η οποία διαμορφώθηκε από την ανάγκη γρήγορης και συνοπτικής ενημέρωσης, καθώς τα ενδιαφέροντα μας είναι πολλά και ποικίλα.

Σύντομα καταλάβαμε ότι η μέθοδος ακολουθεί περισσότερο την λογική οργάνωσης ενός μπακάλικου, παρά το πρότυπο του σουπερμάρκετ που στην πράξη αποτελούν τα μεγάλα ειδησεογραφικά site.

Ένα μπακάλικο λοιπόν, χαρακτηρίζεται από την μεγάλη και ετερόκλητη ποικιλία των ειδών αλλά με περιορισμένες επιλογές ανά είδος. Αυτό δε είναι απαραίτητα κακό, γιατί στην πράξη αφήνουμε τον καλύτερα ενημερωμένο διαχειριστή να κάνει το ξεδιάλεγμα και τις αρχικές επιλογές των προϊόντων που συνήθως καταλήγουν να είναι δοκιμασμένα και ποιοτικά.

Επιπρόσθετα συνήθως δημιουργείται και μια πιο προσωπική σχέση με τον ιδιοκτήτη.

Αντίθετα σε ένα Σουπερ Μάρκετ, τα πράγματα είναι απρόσωπα, η μεγάλη ποικιλία και οι πολλές επιλογές δεν εγγυούνται την ποιότητα και πολλές φορές μπερδεύουν, χώρια που τα προϊόντα βρίσκουν την θέση τους στο ράφι ύστερα από παρασκηνιακή συμφωνία του ιδιοκτήτη με τους προμηθευτές/πολυεθνικές (αν δεν γνωρίζετε οι θέσεις στα ράφια ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ με τίμημα ανάλογο του πλάτους και του ύψους τοποθέτησης). Δεν σας θυμίζει κάτι αυτό από δοτά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης?

Έτσι λοιπόν, για την ενημέρωση μας, έχουμε διαλέξει διαδικτυακά (και μη) μέσα που μας δίνουν μια καλή σύνοψη των γεγονότων (ειδήσεις) αλλά και των εξελίξεων στα ενδιαφέροντα μας. Επιπρόσθετα παραθέτουν τις πηγές αλλά και κάνουν αναδημοσιεύσεις σημαντικών άρθρων και παραπομπές σε πηγές ανάλυσης και πιο εξειδικευμένα site για την περίπτωση που επιθυμούμε να εμβαθύνουμε.

Δύο πολύ χαρακτηριστικές επιλογές μας είναι τα:

Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Οργάνωση Εξοπλισμού και Υλικών για τον Στρατιώτη και τον Επίστρατο - Οι 4 Γραμμές Εξοπλισμού

Ένα Ακόμα άρθρο στην σειρά προετοιμασίας για επίστρατους, που πρόεκυψε μετά από ερώτηση ενός φίλου.
 
Τα υπόλοιπα άρθρα μπορείτε να τα βρείτε παρακάτω:
Τα Χρήσιμα Είδη ενός Επίστρατου/Επιστράτευσης - 2ο μέρος
Τεχνολογικές Προκλήσεις και Κίνδυνοι για έναν Επίστρατο

Ίσως κάποιοι να θεωρούν ότι επιμένουμε πολύ στο θέμα αλλά η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι οι καιροί και ο τρόπος διεξαγωγής του πολέμου έχουν αλλάξει, όμως ο Ελληνικός Στρατός είναι κολλημένος σε άλλες εποχές και οι επίστρατοι έχουν χάσει την επαφή με σχεδόν κάθε τι στρατιωτικό.

Το θέμα λοιπόν αυτού του άρθρου, έχει να κάνει με το πως οργανώνει ο στρατιώτης τα υλικά πάνω και στο σάκο του. Πως θα τα κατηγοριοποιήσει κατά χρήση και σπουδαιότητα, κτλ.
Η ισχύουσα αντίληψη -και πολύ σωστά κατά την γνώμη μας- είναι η οργάνωση σε "γραμμές". Δηλαδή σε "Στρώματα" πάνω μας, αναλόγως της χρήσης.

Η Γραμμή λοιπόν είναι τα αντικείμενα που είναι απαραίτητα για την επιβίωση μας και θα πρέπει να βρίσκονται πάντοτε πάνω μας.
Η 2η Γραμμή έχει να κάνει με τα υλικά που ο στρατιώτης/επίστρατος θα χρειαστεί στην μάχη, τον Φόρτο Μάχης δηλαδή.
Η Γραμμή έχει να κάνει με όλα τα υπόλοιπα υλικά αποστολής και τα υποστηρικτικά υλικά.
Η Γραμμή συνήθως περιλαμβάνει τα υλικά καθημερινής διαβίωσης του στρατιώτη.

Προφανώς η κατηγοριοποίηση αυτή είναι απαραίτητη γιατί δεν μπορεί κανείς να κουβαλά τα πάντα -και πάντοτε- μαζί του.
Και σίγουρα μπορούμε κατά περίπτωση και σύμφωνα με τις ανάγκες μας να αλλάζουμε την σύνθεση των τεσσάρων αυτών γραμμών.

Για παράδειγμα, ένας αναγνώστης του blog περιέγραψε τις 4 αυτές γραμμές σαν:
- 1η γραμμή όλα τα υλικά που μπορούμε να έχουμε πάνω μας στη στολή, τσέπες κτλ.
- 2η γραμμή η εξάρτυση.
- 3η γραμμή το μικρό σακίδιο μάχης-περιπόλου 10-20-30 λίτρων.
- 4η γραμμή το μεγάλο σακίδιο/σάκος εκστρατείας όπου και μπαίνουν τα πιο αχρείαστα υλικά δλδ. αντίσκηνο, υπνόσακος κτλ.