_

Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Ηλεκτρονική Αρχειοθέτηση για Preparedness. Μέρος 2

 Στο δεύτερο μέρος αυτού του άρθρου θα σταθούμε σε μερικές προσθήκες στο αρχικό, αλλά κυρίως θα σας δείξουμε ένα εκπληκτικό τρόπο σωσίματος των περιεχομένων ιστοσελίδων από το διαδίκτυο.
 
Αλλά ας αρχίσουμε με τα πρώτα:
 
1. Ο browser Opera επιτρέπει και αυτός κατευθείαν σώσιμο ιστοσελίδων σε (acrobat) pdf.
Θα το βρείτε μέσα από τα παράθυρο  Μενού -> Σελίδα -> Αποθήκευση ως pdf.
 
2. Ένας ανώνυμος φίλος του blog μας παρέπεμψε στην εφαρμογή Cherry Tree που επιτρέπει σώσιμο και οργάνωση του περιεχομένου που μας ενδιαφέρει. Δεν έχουμε χρόνο να το διερευνήσουμε, αλλά από όσο καταλάβαμε το πρόγραμμα επιτρέπει μορφοποίηση   κατά τις επιθυμίες μας, επιλογή περιεχομένου και οργάνωση του σε directory tree, δηλαδή σε κλάδους και υποκλάδους ενοτήτων.
 

 
3. Αυτό που λείπει από το 1ο μέρος του άρθρου μας, είναι ο τρόπος οργάνωσης και αντιγραφής σε φορητά μέσα του αρχείου πληροφοριών , αλλά και των κρίσιμων πληροφοριών και αντιγράφων των σημαντικών εγγράφων μας για την περίπτωση μιας καταστροφής.

Το θέμα αυτό δεν πρόκειται να το καλύψουμε προς το παρόν, γιατί το έχει κάνει πολύ καλά ο Survival Fan στο παρακάτω video.
 
 
Το Site / Εφαρμογή Printfriendly.
 
Μόλις εχθές έτυχε να πέσουμε πάνω σε αυτό το site και οφείλουμε να πούμε ότι είμαστε ενθουσιασμένοι. https://www.printfriendly.com/
 
Επιτρέπει την μετατροπή κάθε ιστοσελίδας σε εκτυπώσιμη μορφή (Printer Friendly) ξεσκαρτάροντας τα άχρηστα και κρατώντας μόνο το ουσιαστικό περιεχόμενο.
Αυτό μπορεί να γίνει με την αντιγραφή/επικόλληση του linκ της ιστοσελίδας στα site, είτε με την χρήση πρόσθετου στον browser μας.
 

Τότε εμφανίζεται η απλοποιημένη μορφή του περιεχομένου και από εκεί μπορούμε να εκτυπώσουμε, να μετατρέψουμε σε pdf ή ακόμα να κάνουμε επιλογή όλων ώστε να μεταφέρουμε το περιεχόμενο σε κάποιο άλλο αρχείο, πχ σε ένα word.
Και όχι μόνο. Η εφαρμογή επιτρέπει την αφαίρεση κομματιών που δεν μας ενδιαφέρουν και σμίκρυνση των φωτογραφιών ώστε να χωρέσουν στο φύλο εκτύπωσης.
 

 
Και επίσης πολύ χρήσιμα προσθέτει στο αρχείο αντίγραφο που δημιουργείται και το link της σελίδας που το σώζετε! Επίσης όταν αφαιρείτε τα video από τις σελίδες, τότε το προγραμματάκι αυτό αφήνει πίσω το link του video!
 
 

Πραγματικά εύχρηστο και φιλικό.
Και για τον λόγο αυτόν από εδώ και εμπρός θα βλέπετε στο κάτω μέρος των σελίδων των άρθρων του blog και το ανάλογο κουμπί.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου