Κατά καιρούς πειραματιζόμαστε με την παρασκευή ψωμιού. Η επιτυχία μας είναι σχετική καθώς, αν και ικανοποιητικό, έχουμε δρόμο ακόμα για να καταφέρουμε ένα αφράτο ψωμι με λεπτή κρούστα.
Αυτή τη φορά επιλέξαμε να βγούμε από την πεπατημένη φτιάχνοντας ένα Ψωμί στο Ταψί!
Το
ιστορικό του ψωμιού αυτού.
Όλα άρχισαν με την συνταγή για μια αφράτη ζύμη
πίτσας που βρήκαμε στο συνταγολόγιο της οικογένειας. Πέρα από τα τυπικά υλικά έχει επίσης
γιαούρτι και λάδι. Μια ολόκληρη κούπα για ένα μέσου μεγέθους ταψί.
Μειώνοντας το λάδι στο μισό και προσθέτοντας φέτα
σε κύβους και ρίγανη, η ζύμη μεταλλάσσεται σε ένα Νόστιμο τυρόψωμο το οποίο ψήνεται
και γρήγορα, σε 15-20 λεπτά.
Σκοπός μας λοιπόν ήταν, αφαιρώντας το γιαούρτι, να παρασκευάσουμε
ένα ψωμί που θα ψηθεί το ίδιο γρήγορα.
Έτσι λοιπόν χρησιμοποιήσαμε:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1+ φλυτζανάκι του καφέ λάδι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1/2 φακελάκι baking powder
1 κουταλιά αλάτι
Νερό
Πλάσαμε το ψωμί κάνοντας την ζαβολιά του πολυμίξερ.
Αφού το αφήσαμε για μια ώρα σε ένα θερμό μέρος πήραμε αυτό!
Η ζύμη μεταφέρθηκε σε ένα καλά λαδωμένο ταψί και
αφέθηκε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για ένα τέταρτο. Ψήθηκε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς,
και ραντίσαμε με νερό την κρούστα του
ψωμιού μερικές φορές. Το ψήσιμο χρειάστηκε μόνο 30 λεπτά.
Και το αποτέλεσμα αυτό!
Τα πειράματα συνεχίζονται.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου