_

Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Σακίδιο 72 Ωρών - Πιο Εύκολο από ότι Νομίζετε

Είναι κοινός τόπος ότι σε μια φυσική καταστροφή οι υπηρεσίες θα αργήσουν να ανταποκριθούν. Θεωρητικά 72 ώρες, κατά μέσο όρο.
Οπότε συνίσταται οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες να συνθέσουν ένα Σακίδιο 72 Ωρών.

Σε προηγούμενο μας άρθρο δείξαμε πως μπορεί κάποιος να το φτιάξει από είδη που έχει ήδη στο σπίτι του. Σε αυτό το άρθρο όμως θα σας μεταφέρουμε κάτι που προσέξαμε .
Το Σακίδιο 72  Ωρών ΔΕΝ διαφέρει και πολύ από ένα σωστά φτιαγμένο ορειβατικό σακίδιο.

Οπότε είναι το ίδιο εύκολο να φτιαχτεί, το ίδιο εύκολο να το αποθηκεύσει κανείς, αλλά επιπρόσθετα μπορεί να σας συνοδεύει σε όλες τις εξορμήσεις σας στην φύση.

 


Παρακάτω θα δείτε ένα συγκριτικό πίνακα μεταξύ ενός τυπικού Σακίδιο 72  Ωρών, τα περιεχόμενα ενός ορειβατικού σακιδίου που προτείνει γνωστό Ελληνικό περιοδικό, αλλά και των 10 Essentials, τα δέκα απαραίτητα υλικά για μια άνετη και ασφαλή ορειβασία (που προτείνει να έχουν πάντα μαζί τους η American Hiking Society)

Όπως θα παρατηρήσατε, αυτό που πρακτικά διαφοροποιεί το κιτ των 72 Ωρών, είναι το υλικό επικοινωνίας και χρήσιμων εγγράφων σε και μάλιστα σε έντυπη μορφή.

Μπορεί να ζούμε στην ψηφιακή εποχή, αλλά αυτή είναι εξαρτημένη από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και δεδομένων κινητής. Κάτι που κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί ότι θα υπάρχει μετά από μια καταστροφή.
Αν πάλι επιμένετε, μπείτε στον κόπο να φτιάξετε ένα φλασάκι με σκαναρισμένες όλες τις χρήσιμες πληροφορίες κ έγγραφα.

Κάτι που θα αναφερθούμε σε επόμενο άρθρο.

Βιβλιογραφία

Ανεβαίνοντας - Βάλτε στο Σακίδιο τα Απαραίτητα (και τίποτα παραπάνω) για μια Μονοήμερη Πεζοπορία.

American Hiking Society - The Ten Essentials of Hiking