_

Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

Ενεργοποίηση της Τελευταίας Στιγμής ή αλλιώς, Κερδίζοντας τον Χαμένο ΧρόνοΤο Blog αυτό ξεκίνησε όταν είδαμε ιντερνετικούς φίλους να αντιδρούν σπασμωδικά στο σκάσιμο της Ελληνικής κρίσης λίγα χρόνια πριν.
Σήμερα, 27-6-2015, βλέπουμε τον κόσμο να αντιδρά με τον ίδιο τρόπο. 

Αν διαβάζεται αυτό το κείμενο στην προσπάθεια σας να βγάλετε άκρη μεταξύ όλων των πιθανών ενδεχομένων –και σε ένα βαθμό να περιορίσετε τον φόβο σας- συγνώμη, αλλά αυτό θα έρεπε να το κάνετε από τότε.
Αλλά ακόμη και τώρα, δεν είναι αργά.


Το Preparedness -δηλαδή η προετοιμασία για τους δύσκολους καιρούς- είναι μια μακρόχρονη διαδικασία.
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα βασικά βήματα και τα πρώτα μέτρα δεν μπορούν να γίνουν μέσα σε μία μόνο μέρα.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με την Εκτίμηση της Κατάστασης και της Ανάλυσης των Κινδύνων.
Τα δύο χειρότερα σενάρια εξέλιξης των πραγμάτων είναι ο έλεγχος της διακίνησης των κεφαλαίων και των αναλήψεων. Και μετά από αυτό η έξοδος από το Ευρώ.
Και στις δύο περιπτώσεις πιστεύουμε ότι θα είστε ωφελημένοι αν βρεθείτε με Ευρώ στο χέρι, δηλαδή μετρητά.
Φυσικά δεν αναφερόμαστε σε πενταψήφια, ούτε καν σε μεγάλα τετραψήφια ποσά. Αν είστε μεροκαματιάρης ο σκοπός σας έτσι και αλλιώς θα είναι να βγάλετε τον μήνα.
Στην περίπτωση εξόδου λοιπόν, το Ευρώ θα έχει γίνει σκληρό συνάλλαγμα στα χέρια σας. Και για να χρησιμοποιήσουμε μια άλλη λέξη, θα είναι Αποταμίευση.

Η δεύτερη κίνηση σας θα είναι να εξασφαλίσετε τα απαραίτητα φάρμακα για την θεραπεία σας αν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας, και μερικά βασικά φάρμακα γενικής χρήσης για την περίπτωση που παρατηρηθούν ελλείψεις.
Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει ήδη προηγούμενο με εταιρίες και φαρμακαποθήκες να προτιμούν να εξαγάγουν τα φθηνά τιμολογημένα Ελληνικά φάρμακα, παρά να τα διαθέσουν στην εδώ αγορά.

Θα σας φανεί παράξενο, αλλά η Τρίτη πρόταση μας είναι η διασφάλιση της καλής σας υγιεινής, είτε λέγεται αυτό προσωπική καθαριότητα είτε καθαριότητα του σπιτιού. Αλλάξτε τις συνήθειες σας προς το καλύτερο, και φροντίστε να έχετε πάντα γεμάτα μπουκάλια καθαριστικών και χαρτικά υγιεινής στο σπίτι. Και αρκετή χλωρίνη χωρίς άρωμα που είναι κατάλληλη και για την απολύμανση του νερού.

Σε τέταρτο βαθμό θα πρέπει να διασφαλίσετε την κινητικότητα σας. Δηλαδή το αυτοκίνητο σας να είναι πάντα σε καλή κατάσταση, με τουλάχιστον μισό ρεζερβουάρ βενζίνης.
Ειδικά αν το αυτοκίνητο σας πάει στη δουλειά, θα πρέπει να εξασφαλίσετε και το ανάλογο ρευστό για την αγορά βενζίνης για ένα υπολογίσιμο διάστημα. Η αποθήκευση καυσίμων είναι μεγάλη υπόθεση, αλλά την μελέτη και την εφαρμογή της μπορείτε να την αφήσετε για αργότερα, όταν θα έχετε καθαρότερο μυαλό.

Και μόνο Μετά στην σειρά έρχονται τα τρόφιμα. Για την αποθήκευση τροφίμων θα βρείτε στο διαδίκτυο πολλά άρθρα, αλλά αυτό που θα πρέπει οπωσδήποτε να εφαρμόσετε είναι η αρχή «Αποθήκευσε ότι Τρως, και Τρώγε ότι έχει Αποθηκευμένο». Στην παρούσα φάση μην μπλέξετε με μεθόδους μακροχρόνιας αποθήκευσης (πχ σιταριού) και άλλους τρόπους που απαιτούν χρόνο και κόπο. Και μην αγοράσετε τρόφιμα που δεν καταναλώνετε συχνά.
Αυτό που χρειάζεστε αυτή την στιγμή είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση που θα σας καθησυχάσει κάπως. Πάρτε λοιπόν τις αποδείξεις του σουπερμάρκετ και του μανάβη αυτού του μήνα, κάντε ένα πρόχειρο ξεσκαρτάρισμα και αγοράστε αυτά τα είδη και στις ίδιες ποσότητες. Αν κάποια από τα τρόφιμα είναι φρέσκα αγοράστε τα ανάλογα τρόφιμα μακράς διαρκείας στη θέση τους (πχ. Γάλα UHT και κόκκινες πιπεριές σε βάζο αντί των φρέσκων). Μόλις εξασφαλίσατε τα τρόφιμα ενός μήνα, που θα τα καταναλώσετε και δεν θα τα πετάξετε μετά την λήξη τους.

Για το τέλος αφήσαμε την Ασφάλεια. Και δεν αναφερόμαστε σε αυτήν με την έννοια της καραμπίνας δίπλα από το προσκέφαλο, αλλά με την έννοια των μέτρων που πρέπει να λάβει κανείς για να αποφύγει τον κίνδυνο.
Μην Δίνετε Στόχο. Μην αναφέρετε σε κανέναν για τις προετοιμασίες σας και ότι έχετε ρευστό στα χέρια σας. Μην ξεφορτώνετε σακούλες και σακούλες από το σουπερμάρκετ σε κοινή θέα,
Επίσης κρατήστε τα Μάτια σας Ανοιχτά. Προσπαθήστε να γνωρίζετε τι συμβαίνει διεθνώς, στην Ευρώπη, στην χώρα και στην γειτονιά σας. Διαλέξτε αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης, και αποφύγετε ιντερνετικά μέσα που κραυγάζουν. Στόχος σας είναι να κερδίσετε χρόνο ώστε να αντιδράσετε πριν τους άλλους.

Όλα τα παραπάνω συνδυαζόμενα σχηματίζουν ένα μικρό σχέδιο αντίδρασης που αν δουλέψετε πάνω του σε βάθος χρόνου θα εξελιχθεί σε ένα πληρέστερο πλάνο προετοιμασίας.
Και θυμηθείτε, κάνοντας μια μεθοδική αρχή πέρα από την ουρά στα ΑΤΜ και τα δέκα καρβέλια ψωμί παραμάσχαλα, τοποθετείτε τον εαυτό σας μπροστά από το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού.

Θα κλείσουμε με ένα απόσπασμα από την εισαγωγή του βιβλίου χιουμοριστικής επιστημονικής φαντασίας «Γυρίστε τον Γαλαξία με Ωτοστόπ»

… ενός βιβλίου που λέγεται "Γυρίστε τον Γαλαξία με Ωτοστόπ" … ένα πολύ αξιόλογο βιβλίο.
Σε πολλούς από τους πιο άνετους πολιτισμούς του Γαλαξία, το "Γυρίστε τον Γαλαξία με Ωτοστόπ" έχει ήδη υποσκελίσει τη Μεγάλη Γαλαξιακή Εγκυκλοπαίδεια και θεωρείται η πιο έγκυρη παρακαταθήκη γνώσης και σοφίας, αν και έχει αρκετές παραλείψεις και πολλές φορές τα στοιχεία του είναι πλαστά, ή τουλάχιστον ανακριβή. Παρ' όλα αυτά, έχει μεγαλύτερη επιτυχία, γιατί πλεονεκτεί σε δύο σημαντικά σημεία.
Πρώτον, είναι λίγο πιο φτηνό και δεύτερον, έχει τυπωμένη με μεγάλα, καθησυχαστικά γράμματα στο εξώφυλλό του, τη λέξη ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ.


Ενδιαφέρουσες παραπομπές σε άρθρα του blog μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου