_

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Δοκιμή των Snack Pots της Knorr



Τα πρόχειρα αυτά γεύματα μας κέντρισαν το ενδιαφέρον αμέσως μόλις τα είδαμε σε κάποιο διαφημιστικό μήνυμα. Γιατί σε αντίθεση με τα υπόλοιπα έτοιμα γεύματα στην Ελληνική αγορά, τα Snack Pots είναι προμαγειρευμένα και αφυδατωμένα γεύματα, πράγμα που τα κάνει ελαφριά στο βάρος και γρήγορα στην προετοιμασία.

 
Τα Snack Pots ετοιμάζονται όπως και όλα τα αφυδατωμένα γεύματα. Γεμίζουμε την συσκευασία μέχρι ένα σημείο με ζεστό νερό, ανακατεύουμε, και τα αφήνουμε να τραβήξουν το νερό τους για μερικά λεπτά.
Εμείς θα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε με κάπως λιγότερο νερό και να αφαιρέσετε αρκετή ποσότητα από τα καρυκεύματα/σάλτσα. Επίσης δεν βλέπουμε tον λόγο να μην ξεκινήσουμε το βράσιμο του νερού μαζί με το γεύματα σε άλλο σκεύος.


Εντυπώσεις

Τα ετοιμάσαμε χρησιμοποιώντας λιγότερο νερό, μισό δάκτυλο κάτω από την γραμμή που δείχνει η συσκευασία. Για τον λόγο αυτό έπρεπε να τα αφήσουμε και παραπάνω χρόνο. Όταν τελικά έγιναν al dente, ήταν και αρκετά ζουμερά. Με ολόκληρο το νερό μάλλον θα χρειαστείτε κουτάλι για να τα φάτε όπως φαίνεται και εδώ.
Η σάλτσα ήταν πολλή, παρότι αφαιρέσαμε και το 1/4 της σκόνης. Εξάλλου και η ετικέτα αναφέρει 58% μακαρόνια και 22% τομάτα.


Με τόση σάλτσα μάλλον θα χρειαστείτε βοήθεια.

Τα μπαχαρικά ήταν αρκετά, το καταλάβαμε αργότερα γιατί η σάλτσα είναι κάπως γλυκιά. Πάντως τα μπαχαρικά είναι λιγότερα από άλλα τέτοια σκευάσματα. 
Είναι επίσης σχετικά νόστιμα, αλλά σίγουρα δεν φτάνουν την κορυφή στην γεύση των αφυδατωμένων τροφών, τα Mountain House.

Και ένα σκανάρισμα της ετικέτας των συστατικών.


Τα Snack Pots στο Σακίδιο

Σαν επιλογή για πρόχειρο ελαφρύ φαγητό δεν είναι κακή αν σκεφτεί κανείς ότι οι ορειβατικές αφυδατωμένα τροφές κοστίζουν από 7 ευρώ και πάνω για την διπλάσια ή τριπλάσια ποσότητα.

Προφανώς και η συσκευασία του δεν είναι καθόλου πρακτική μια που είναι ογκώδης και ευαίσθητη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τα επανασυσκευάσουμε, όπως και φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. 


Για μικρό διάστημα μπορούμε να τα βάλλουμε σε ένα σακουλάκι ziploc. για μεγαλύτερο διάστημα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλουμιζέ σακουλάκια από κρέμες αραβοσίτου, ρυζάλευρο κτλ. Ακόμα και αν δεν έχουμε μηχανή αεροστεγούς σφράγισης, μπορούμε να αφαιρέσουμε όσο αέρα μπορούμε και να σφραγίσουμε το σακουλάκι με το σίδερο σε χαμηλή θερμοκρασία.


Γενικά λοιπόν είναι μια εύκολη λύση για ένα  γρήγορο φαγητό εκτός σπιτιού. Είναι επίσης και καλή βάση για αυτοσχεδιασμούς, ειδικά με προπαρασκευασμένα κρέατα. 

2 σχόλια:

  1. Ωραιοτατο και αυτο το αρθρο σας.Θα συμφωνησω μαζι σας για τα Mountain House αλλα αντε βρεστα εδω στην Ελλαδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαπου-καποτε καποιος ειχε φερει μια πaρτιδα. Νομιζω ητανε το Safcamp.

      Διαγραφή