_

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Χρήσιμες και Ενδιαφέρουσες Εφαρμογές για το Smartphone σας.




Καθώς ανανεώνουμε και προσθέτουμε νέες εφαρμογές στο κινητό μας, σκεφτήκαμε να ξεκινήσουμε μια σειρά άρθρων για αυτές.
Θα σημειώσουμε ότι πολλές από αυτές είναι στα αγγλικά. Για την αξία και ανάγκη γνώσης αυτής της γλώσσας αν θέλει κανείς να μελετήσει σοβαρά τα Survival και Prepping έχουμε γράψει εδώ.

ΠρVτες ΒοHθειες - ΙατρικA



Αν μια εφαρμογή θα πρέπει να βάλετε, τότε είναι αυτή.
Δίνει τις πρώτες βοήθειες στα Ελληνικά, συντόμευση για τα συνήθη επείγοντα περιστατικά, οδηγίες αντιμετώπισης καταστροφών και σύνθεσης κιτ 72 ωρών, αλλά και τεστ γνώσεων.

Αν και ουσιαστικά λειτουργεί σαν υπενθύμιση για αυτόν που ξέρει ήδη Α' Βοήθειες, σκεφτείτε ότι μπορεί να αποτρέψει αυτόν που δεν έχει εκπαιδευτεί κατάλληλα να μην κάνει λάθη που θα ακούσει τους γύρω του να του λένε, τα οποία επιβαρύνουν μόνο την κατάσταση του πάσχοντα.

Offline στα Ελληνικά.


Μία ακόμα εφαρμογή του διεθνούς Ερυθρού Σταυρού ειδικά για τις κρίσιμες καταστάσεις για τα βρέφη και τα παιδιά καθώς οι επεμβάσεις και η βοήθεια διαφοροποιούνται από αυτές τν ενηλίκων/
Offline στα Αγγλικά.

Πρόκειται για εφαρμογή που κατεβάζει πληροφορίες από το site Drugs.com, που είναι ο μεγαλύτερος οδηγών φαρμάκων. Πρακτικά περιέχει ότι και το φυλλάδιο οδηγιών που συνοδεύει τα φάρμακα.
Μειονέκτημα της εφαρμογής είναι ότι αναφέρεται στα φάρμακα της αμερικανικής αγοράς, όποτε έχουμε διαφοροποίηση με τα σκευάσματα στην Ελλάδα
Online στα Αγγλικά.


Ανάλογη εφαρμογή του Drugs.com, αλλά Offline στα Αγγλικά.


Η σελίδα Γαληνός είναι η αντίστοιχη της Drugs.com για την Ελλάδα.
Η έκδοση του site δίνει τις πλήρεις πληροφορίες συνδρομητικά.

Στην έκδοση android δεν μπορούμε να κατεβάσουμε τα αντίστοιχα κεφάλαια (δοσολογία, αντενδείξεις κτλ.). προφανώς απαιτείται και εδώ λογαριασμός χρήστη και σύνδεση, οπότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες στα αγγλικά.

Πρακτικά η εφαρμογή αυτή απευθύνεται σε γιατρούς. Από όσο καταλάβαμε χρησιμοποιεί μέθοδο διαφορικής διάγνωσης, και η μόνη χρήση που μπορούμε να φανταστούμε για έναν prepper είναι να τον καθοδηγήσει στο να αναφέρει τα συμπτώματα στους πάροχους βοήθειας με συγκροτημένο τρόπο.
Online στα Αγγλικά.

Πρόκειται για εφαρμογή που δίνουν πρόσβαση στο κείμενο του εγχειρίδιου Α' Βοηθειών  του Αμερικανικού στρατού (FM 21-11).
Offline στα Αγγλικά.

Επιβιωση



Πρόκειται για δύο εφαρμογές που δίνουν πρόσβαση στο κείμενο του εγχειρίδιου επιβίωσης του Αμερικανικού στρατού (FM 21-76). Επιλέξτε όποια σας κάθεται καλύτερα στο μάτι.
Offline στα Αγγλικά.

ΧρHσιμες ΕφαρμογEς

Αν έχετε αποθηκευμένα έγγραφα, κείμενα και οδηγούς στο κινητό σας και θέλετε γρήγορη πρόσβαση σε αυτά η εφαρμογή αυτή επιτρέπει να δημιουργείται συντομεύσεις στην οθόνη και για φακέλους και για αρχεία.
Θα επισημάνουμε όμως ότι δεν μπορέσαμε να την τοποθετήσουμε την ίδια στην οθόνη, αλλά την βρίσκουμε μόνο στην κορδέλα των widgets.
Offline στα Αγγλικά.

ΕφαρμογEς που ΑναζητοYμε

Αναζητούμε μια εφαρμογή που να υπενθυμίζει την Χρήση Απινιδωτή.

Επίσης μια εφαρμογή ελέγχου της Φόρτισης Της Μπαταρίας του κινητού, η οποία όμως να μπορεί να παρεμβαίνει στο ποσοστό φόρτισης (λιγότερο του 100%) ώστε να επιμηκύνουμε την διάρκεια ζωής της (ανάλογη λειτουργία υπάρχει σε πολλά laptop)

Ατά προς το παρόν, επιστρέφουμε σύντομα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου