_

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Μόνο Τρεις Λέξεις Για να σας Βρουν (What 3 Words)

Το άρθρο αυτό είναι μια παρουσίαση μια εφαρμογής εύρεσης και μετάδοσης θέσης για κινητά android, η οποία άρχισε ήδη να εφαρμόζεται από αρμόδιες υπηρεσίες (του εξωτερικού).

Καθώς το κοινό γενικά δεν μπορεί να χειριστεί οποιοδήποτε σύστημα συντεταγμένων η εφαρμογή κάνει το εξής:
Έχει χωρίσει την γη σε τετράγωνα 3x3 μέτρων και σε κάθε ένα από αυτά αντιστοιχίζει τρεις λέξεις.


Έτσι ο χρήστης που ζητά βοήθεια ή θέλει να κοινοποιήσει την ακριβή θέση του κατά την διάρκεια ενός ταξιδίου, απλά διαβάζει ή στέλνει αυτές τις τρεις λέξεις.


Μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιωνδήποτε τρόπο αποστολής του επιτρέπει η συσκευή του, πχ μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή και μήνυμα SMS.


Επίσης έχει την επιλογή να στείλει ένα λινκ που θα ανοίξει ο παραλήπτης, τις 3 μοναδικές λέξεις, τις πραγματικές συντεταγμένες, ή και όλα αυτά μαζί όπως φαίνεται και σ ην παρακάτω φωτογραφία.


Από την πλευρά του ο λήπτης ή έχει και αυτός την εφαρμογή και βλέπει την θέση του αποστολέα, ή μπορεί να δει μέσα από το site της εταιρίας.


Η εφαρμογή επίσης επιτρέπει την πλοήγηση του χρήστη στο σημείο ενδιαφέροντος, ανοίγοντας τον όποιο πλοηγό έχει εγκατεστημένο στο κινητό του.

Όλα αυτά καλά, αλλά η εφαρμογή έχει ένα συγκεκριμένο μειονέκτημα. Είναι το πολύ μεγάλο μέγεθος των 168ΜΒ, που είναι λίγο μεγαλύτερο από την εφαρμογή Office που έχει εγκαταστημένη το κινητό μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου