_

Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Παρουσίαση του Βιβλίου "Το B.O.B.72 στην Ελλάδα"

Το βιβλίο αυτό είναι μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην έννοια του Σακιδίου 72 Ωρών /  Εκτάκτων Αναγκών και κατά άλλους του γνωστού Bug Out Bag.

Πρόκειται δηλαδή για την συλλογή αντικειμένων που όλοι οι οργανισμοί πολιτικής προστασίας συνιστούν να έχουν οι πολίτες για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες μετά απο μια φυσική καταστροφή.


Το βιβλίο αυτό όμως καλύπτει το θέμα όχι σαν μια οδηγία δημιουργίας ενός ΒΟΒ, αλλά πολύ πιο συστηματικά προχωρώντας στην ανάλυση του σκοπού και της φύσης του. 

Τα Περιεχόμενα του Βιβλίου.

Κατά τον συγγραφέα:
"Η παρούσα έκδοση βασίστηκε στη διατριβή «Το “BugOutBag72” στις Φυσικές και Ανθρωπογενείς Καταστροφές, Το Σακίδιο Εκτάκτων Αναγκών / Κυτίο Βασικών Προμηθειών στην Ελλάδα» .... Μεθοδικά, συγκεντρώθηκαν διάσπαρτα στοιχεία για το σακίδιο και για το κυτίο, συγκεράστηκαν γνώσεις, ιδέες, μεθοδολογίες και ρεαλιστικές εφαρμογές από ετερογενείς πηγές, ενώ αναδείχθηκαν και οι επαγγελματικές επιδράσεις του B.O.B.72. Επίσης, δίνεται στον αναγνώστη η οπτική που υπάρχει για αυτά τα αντικείμενα στον κόσμο, καταγράφεται η προβολή τους στην ελληνική πραγματικότητα και εξετάζονται υπό το πρίσμα του ανθρώπινου παράγοντα."

Έτσι λοιπόν στο βιβλίο αυτό θα βρει κανείς μια ιστορική αναδρομή στα σακίδια αναγκαίων υλικών, τις βασικές αρχές επιλογής και πλήρωσης ενός σακιδίου 72 ωρών, στα επιθυμητά χαρακτηριστικά του κτλ.
Επίσης και στις διάφορες μεθοδολογίες συγκρότησης του, όπως αυτές των "3 γραμμών" των ομόκεντρων κύκλων, και του αρθρωτού συστήματος (modular).

Στο 5ο κεφάλαιο έχουμε την συσχέτιση του ΒΟΒ 72 με τις ψυχικές και συναισθηματικέ επιδράσεις των καταστροφικών γεγονότων στον άνθρωπο, σαν μέρος ενός σχεδίου ετοιμότητας και παράγοντα Και συναισθηματικής ασφάλειας.

Να κάτι ενδιαφέρον πάνω σε αυτό:

"Η κατοχή και συντήρηση ενός Σακιδίου Εκτάκτων Αναγκών και ενός Ȁυτίου Βασικών Ȇρομηθειών δύναται να βοηθήσει έναν άνθρωπο όχι μόνο υλικά αλλά και συναισθηματικά, να επηρεάσει δηλαδή θετικά τον ψυχικό του κόσμο. Αρχικά περιορίζει την ανασφάλεια μπροστά στο άγνωστο και στον τρόπο που θα αντεπεξέλθει στο καταστροφικό συμβάν. Ȃπορεί να επικεντρωθεί στην αναζήτηση πληροφοριών την κρίσιμη περίοδο που προηγείται του επικίνδυνου φαινομένου, ενώ δεν αποσπάται η προσοχή του από επείγουσες και άμεσες ενέργειες στις οποίες θα έπρεπε να προβεί αν δεν είχε προετοιμαστεί"

Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε ότι στο βιβλίο γίνεται μια αναφορά και στο συμπληρωματικό Κουτί Βασικών Προμηθειών (ένα βήμα πιο πέρα στην προετοιμασία), σε υποδείγματα σακιδίων άλλων χωρών (πχ της Ιαπωνίας). ενώ στα παράρτημα θα βρείτε τις πάντα ενδιαφέρουσες στρατιωτικές συλλογές επιβίωσης και μια αναλυτική περιγραφή της σωστής επιλογής ενός ορειβατικού σακιδίου για τον σκοπό του βιβλίου.

Κάτι παραπάνω δεν έχουμε να πούμε, το βιβλίο είναι στο επίπεδο της απόλυτης προσέγγισης στο θέμα, και μοναδικής διεθνώς.

Δεν έχετε παρά να το κατεβάσετε δωρεάν από τον εκδοτικό οίκο, μέσω τον παρακάτω link:

Στη σελίδα μας στο issuu: https://issuu.com/donti/docs/bob72_ebook_full
Κατεβάζοντας το σε pdf αρχείο: To B.O.B. 72 στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου