_

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Οργάνωση Κοινότητας Επιβίωσης 3 - Ιεράρχηση Σπουδαιότητας Εφοδίων κατά το BugOut

Σε συνέχεια των άρθρων μας για την Οργάνωση μιας Κοινότητας Επιβίωσης θα αναφερθούμε σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι του BugOut, στην ιεράρχηση των εφοδίων και των υλικών.

Πρακτικά το άρθρο σχετίζεται με ένα παλαιότερο μας, το Οργάνωση Κοινότητας Επιβίωσης - 1. Απομάκρυνση και Διαφυγή Μελών Οικογένειας

Πριν προχωρήσουμε όμως, θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι το BugOut / Διαφυγή δεν είναι κατά κανόνα με τα πόδια και ένα σακίδιο στην πλάτη που είναι και η επικρατούσα άποψη. Πιο πιθανό είναι να γίνει με το αυτοκίνητο μας ξεκινώντας από το σπίτι, οπότε το περιθώριο και η ευκαιρία να πάρουμε μαζί μας περισσότερα υλικά και εφόδια είναι πολύ μεγαλύτερα.
Θα συνεχίσουμε λοιπόν με αυτό το σκεπτικό.

Εξάλλου το να πας από το γενικό στο μερικό, και από το πολύ στο λίγο, είναι εφικτό.
Το αντίθετο όχι, ειδικά στις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες.

Ιεράρχηση Σπουδαιότητας Εφοδίων & Υλικών

Το σύστημα που προτείνουμε βασίζεται σε δύο παράγοντες.
Την Κρισιμότητα/Σπουδαιότητα των υλικών
- Την Δυνατότητα Αναπλήρωσης και Κατασκευής υπό αντίξοες συνθήκες

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι έχουμε και όλα μας τα υλικά και εφόδια οργανωμένα και τον απαραίτητο χρόνο και χώρο να τα μεταφέρουμε με το όχημα μας.

Αναλόγως λοιπόν της σπουδαιότητας τους θα ταξινομήσουμε τα υλικά στις εξής κατηγορίες:

Πηγή Φωτο: https://www.ozarkswalkabout.com/packing-for-car-camping-we-are-organized

Κόκκινη

Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει το κινητό μας τηλέφωνο, τα αντίγραφα σημαντικών εγγράφων, τα προσωπικά μας φάρμακα, καθώς κ τυχόν οπλισμό που κατέχουμε.

Με λίγα λόγια τα παραπάνω είναι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας, είναι εύχερο να τα έχουμε πάντα μαζί μας, και δεν πρέπει να πέσουν στα χέρια άλλων.

Πορτοκαλί

Εδώ περιλαμβάνονται η Bug Out Bag μας, εφεδρικές μπαταρίες ή powerbank, και ότι δυνατότητες επικοινωνίας (πχ. ασύρματοι) έχουμε.

Ειδικά αν η διαφυγή μας γίνεται με δύο οχήματα, στην κατηγορία αυτή προστίθεται και όσο καύσιμο (εφεδρικό και στο ντεπόζιτο) υπάρχει αν χρειαστεί να εγκαταλείψουμε το ένα αυτοκίνητο.

Πρακτικά αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει τα ελάχιστα που θα μας επιτρέψουν να φτάσουμε στον προορισμό μας, και περίπου ότι μπορούμε να κουβαλήσουμε στην πλάτη μας.

Κίτρινη

Στην κατηγορία αυτή συμπεριλαμβάνονται βασικά εφόδια υποστήριξης της ζωής για βραχύ διάστημα.

Συσκευασμένα Τρόφιμα μεγάλης διάρκειας (Κονσέρβες, MRE κτλ), Νερό, το μεγάλο φαρμακείο του σπιτιού, και σίγουρα καποια εφεδρική μιοναδα ενέργειας.

Λευκή

Εδώ έχουν θέση τα εφόδια κ υλικά θα μας βοηθήσουν να αντέξουμε μεγαλύτερο διάστημα όταν θα έχουμε φτάσει στον προορισμό μας (στις εγκαταστάσεις της κοινότητας ή στην Bug Out Location μας)
Ξηρά τροφή (πχ. όσπρια), ρούχα, υλικά κατασκήνωσης, καποια γεννήτρια, και βασικά εργαλεία.

Προφανώς ότι μια τέτοια κατηγοριοποίηση έχει γενική εφαρμογή, και δεν περιορίζεται μόνο στο ρόλο ενός οδηγού φόρτωσης ενός αυτοκινήτου.
Ελπίζουμε να την βρείτε χρήσιμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου