_

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Χρειάζεται να Αποθηκεύουμε Τρόφιμα; - Συνέχεια

Καλό θα ήτανε να προσθέσουμε δύο σημειώσεις στο θέμα.

Το πρώτο είναι ότι πρέπει αν κάνουμε την εξής διευκρίνιση.
Σε όλα τα Αμερικανικά site και forum σχετικά με το θέμα, η αποθήκευση τροφίμων είναι η πρώτη προτεραιότητα στο σχεδιασμό τους. Και αυτό όχι μόνο γιατί φοβούνται μια μεγάλη διαταραχή στη διαθεσιμότητα της τροφής, αλλά γιατί σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται καθημερινή ανάγκη. Οι απολυόμενοι στην Αμερική δεν δικαιούνται ούτε αποζημίωσης ούτε επιδόματος ανεργίας. Άμεσα λοιπόν συναντούν σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας.
Τα παραπάνω τα αναφέρουμε όχι για να σας υποβάλλουμε τον φόβο μιας τέτοιας περίπτωσης αλλά σαν παράδειγμα προβληματισμού. Θα πρέπει να προσεγγίζει κανείς τα ξένα πρότυπα και πρακτικές με κάποιο ενδοιασμό. Στην προκειμένη περίπτωση ξοδεύοντας πόρους σε υπερβολικές ποσότητες τροφίμων προς αποθήκευση ίσως σας στερήσει τη δυνατότητα να καλύψετε πιο επείγουσες ανάγκες σαν την έκτατη φορολόγηση που αν και “έκτατη” επαναλαμβάνεται ανά τρίμηνο.

Το δεύτερο έχει να κάνει με την αντίδραση της μάζας του πληθυσμού στην πιθανότητα έλλειψης τροφίμων. Κατά τα φαινόμενα αυτή θα είναι χειρότερη από ότι περιμένει κανείς.
Πριν από λίγο καιρό γίναμε μάρτυρες μια παρόμοιας αντίδρασης. Το τοπικό κατάστημα μια μεγάλης αλυσίδας Σουπερμάρκετ έκλεινε προσφέροντας έκπτωση 50% στα όσα προϊόντα που είχαν απομείνει. Το να δούμε συρροή κόσμου το περιμέναμε αλλά όχλος που διαπληκτίζεται και στριμώχνεται σε βαθμό λιποθυμίας για απορρυπαντικά και καλλυντικά είναι ήταν από τη πρόθεση μας να φανταστούμε.
Φοβόμαστε λοιπόν ότι σε περίπτωση πραγματικής ανάγκης όταν η τροφή των παιδιών μας θα διακινδυνεύει, οι αντιδράσεις των πανικόβλητων καταναλωτών θα γίνουν ακραίες και βίαιες. Το καλύτερο λοιπόν θα είναι εσείς να μην χρειαστεί να είστε εκεί.

Με τα παραπάνω σας δίνουμε την αφορμή να επανεκτιμήσετε τα ενδεχόμενα και να επαναπροσδιορίσετε τον δικό σας βαθμό και χρόνο ανταπόκρισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου