_

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Το Preparedness στην TV

Σχετικά πρόσφατα τα Discovery Channel και Νational Geographic έκαναν δύο εκπομπές που σχετίζονται με το κίνημα του Preparedness που αναβιώνει –και μάλιστα ακόμα πιο δυνατά- στην Αμερική.

Η πρώτη εκπομπή λέγεται After the Armageddon. Πρόκειται για ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, που παρακολουθεί την πορεία και την προσπάθεια επιβίωσης μιας αστικής οικογένειας μετά από μια φονική επιδημία.
Παράλληλα με το ροή της υπόθεσης γίνεται και ερμηνεία από ειδικούς για το πώς μπορεί να εξελιχθούν τα πράγματα. Φαίνονται τρομακτικά, αλλά δεν έχουμε σκοπό να συζητήσουμε πόσο ρεαλιστικά είναι. Εξάλλου είναι κάτι θα πρέπει να αφήσουμε για εσάς.

Η δεύτερη εκπομπή είναι το Doomsday Preppers. Στην περίπτωση αυτή το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τις προετοιμασίες τεσσάρων οικογενειών για τις ενδεχόμενες καταστροφές όπως αυτοί έχουν αξιολογήσει. Και οι τέσσερις οικογένειες έχουν την δικιά τους προσέγγιση, που –ω τι έκπληξη- είναι ριζικά διαφορετικές μεταξύ τους.

Δύο πράγματα που εντοπίσαμε είναι το ότι κανένας τους δεν έχει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση του αντικειμένου. Για παράδειγμα, η πρώτη οικογένεια που είναι απόλυτα αυτάρκης σε πόρους δεν έχει κάνει καμία προετοιμασία ασφάλειας, αλλά και έχει αποκλείσει την πιθανότητα να χρειαστεί να απομακρυνθεί –ηθελημένα ή βίαια- από τον μικρό τους κόσμο.
Επίσης κάποιες από αυτές δηλώνουν ότι η Preparedness είναι το μοναδικό αντικείμενο που ασχολούνται πια πέρα από τη δουλειά τους. Έχοντας αφήσει πίσω κοινωνική ζωή και χόμπι ίσως να έχουν κάνει τη Preparedness όχι δουλειά αλλά δουλεία.
Θυμάστε κάτι που μεταφέραμε στην πρώτη μας ανάρτηση? “You may prepare for Disaster, but do you prepare for Life?”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου