_

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

SHTF ή SHYF?

Κατά την άποψη μας μέσα στα ακρωνύμια αυτά κρύβεται και όλη η ουσία της προσπάθειας που θα καταβάλουμε.

SHTF = Shit Hits the Fan, όταν δηλαδή τα πράγματα έχουν πάει τόσο ΣΚ***.
Αλλά τι έχει στραβώσει τόσο στη ζωή μας; Πυρηνικός όλεθρος, το τέλος του κόσμου το 2012, πόλεμος, τρομοκρατία, επιδημία –πράγματα που πολλοί πιστεύουν ευλαβικά- ή μήπως τα πιο ταπεινά, καθημερινά πράγματα;
Και εδώ ακριβώς θα πρέπει να μιλήσουμε για το SHYFShit Hits Your Fan. Δηλαδή για τις κακοτοπιές που είναι πιο πιθανό να συμβούν στη δική σας ζωή.

Στη σημερινή Ελλάδα ο μεγαλύτεροι κίνδυνοι είναι η ανεργία, και η αρρώστια. Η ανεργία γιατί την βλέπουμε να θεριεύει γύρω μας και μας βγάζει από τον κύκλο της οικονομικής ζωής στερώντας μας το Νο1 ανταλλακτικό αγαθό, το χρήμα. Και η αρρώστια γιατί σε ρίχνει κάτω σωματικά, ψυχολογικά ΚΑΙ οικονομικά, στερώντας σου σχεδόν ΚΑΘΕ δυνατότητα αντίδρασης στις δύσκολους αυτούς καιρούς.

Αλήθεια τι προετοιμασίες έχετε κάνει για αυτά; Έχετε τη δυνατότητα να καλύψετε τα έξοδα των επομένων 6 μηνών με τις οικονομίες σας; Είστε φορτωμένοι με δάνεια και οφειλές που διαφορετικά δεν θα μπορείτε να καλύψετε; Κρατάτε τη υγεία σας, σωματική και ψυχολογική, καλή; Πόσοι άνθρωποι εξαρτώνται από εσάς;

Άρα να σας ενδιαφέρει να προετοιμαστείτε για τις δύσκολες συνθήκες που μπορεί να βρει κανείς μπροστά του, καλύτερα θα είναι να αρχίσετε από τα καθημερινά πράγματα που συμβαίνουν γύρω σας. Και αφού θα έχετε καλύψει αυτά, θα δείτε πως το επόμενο επίπεδο είναι πιο βατό.

Πριν κλείσουμε θα πρέπει να επισημάνουμε 2 λέξεις που χρησιμοποιήσαμε παραπάνω.
“Φοβούνται” και “σημερινή” (Ελλάδα). Φόβος για το σήμερα;
Σίγουρα, γιατί ο πιο πιθανός λόγος που διαβάζετε αυτό το κείμενο είναι ο φόβος για το τι συμβαίνει γύρω σας, σήμερα! Μόνο που ο φόβος δεν είναι καλός σύμβουλος.
Σκοπός είναι να προετοιμαστούμε για τα γεγονότα πριν αυτά συμβούν και όχι μόνο να τα αντιμετωπίσουμε, αλλά και για να συμβιβαστούμε με τις επιπτώσεις τους στη ζωή, την δικιά μας και των διπλανών μας. Και τότε δεν θα υπάρχει φόβος.

Πιστέψτε μας, αυτή την στιγμή ΖΟΥΜΕ το δικό μας SHTF. Με την γνώση και με την προετοιμασία που μας δίδαξαν οι προηγούμενες παρόμοιες εμπειρίες μας, μπορούμε και αντέχουμε και στο μέτρο των δυνατοτήτων που μας δίνει η σημερινή κατάσταση, και προγραμματίζουμε ένα καλύτερο (άμεσο) μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου